Overige clubactiviteiten

Naast de wekelijkse instructies organiseert onze vereniging diverse andere activiteiten. Sport in combinatie met gezelligheid staat daarbij voorop. We vinden het belangrijk om ons aanbod aan activiteiten goed af te stemmen op de behoeften van onze leden. Daarom stimuleren en ondersteunen we initiatieven van onze leden.
 
Enkele activiteiten die we jaarlijks organiseren:
 

proefgerichte training

De proefgerichte training wordt op onze eigen rijhal gehouden. Alle leden van onze vereniging kunnen gratis aan een deze training deelnemen die doorgaans in het najaar plaatsvindt. De te rijden dressuurproef wordt door een officieel jurylid beoordeeld. Na afloop van de dressuurproef krijg je van de jury een korte toelichting op je resultaat met tips om in de training rekening mee te houden. Uiteraard zorgen we voor een drankje en een hapje.

 

 

Buitenrit

Elk jaar maken we een grote buitenrit (15-20 kilometer) in een groot bos- en natuurgebied in de regio. De afgelopen jaren hebben we gereden in de bossen van Sint Anthonis, het natuurgebied De Maashorst, de bossen bij Groesbeek/Mook, het natuurgebied De Maasduinen en rond de Overasseltse en Hatertse Vennen. Deze buitenritten brengen je vaak naar onbekende en verassende plekken. Bovendien zijn het vaak erg gezellige ritten. Halverwege de rit stoppen we om een picknick te houden.

 

jaarlijkse buitenrit

 

longeerclinic 

Er is altijd veel belangstelling voor de longeerclinic en de bijbehorende lessen die jaarlijks georganiseerd worden in de winterperiode. Leden van onze vereniging kunnen hier gratis aan deelnemen.
De longeerclinic en de -lessen wordt gegeven door John van den Broek. Hij heeft veel gelest bij Lammert Haanstra, dé longeerspecialist van Nederland.  
 
 

 

clubdag

Elk jaar houden we onze clubdag. Deze dag staat in het teken van gezelligheid en sportiviteit. Er wordt een dressuurproef verreden en er kan een parcours gesprongen worden. Vaak wordt er ook een spelletjesprogramma in elkaar gezet. Degene die bij alle onderdelen het beste resultaat neerzet wordt onze clubkampioen en mag de wisselbeker mee naar huis nemen. Behalve dat deze dag voor de ruiters en amazones een hele leuke dag is, geldt dat ook voor de ouders, broertjes, zusjes en andere belangstellenden. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd en vaak sluiten we af met een barbecue.

 

 

Ledenvergadering

Twee keer per jaar wordt er een algemene ledenvergadering gehouden. Dit zijn de momenten dat besluiten over de koers van de vereniging worden genomen en waarop er de gelegenheid is om je mening te geven over zaken.
 
In de voorjaarsvergadering staan altijd de volgende agendapunten op de agenda:
  • Vaststelling notulen vorige ledenvergadering en jaarverslag
  • Vaststelling jaarrekening en verslag kascontrolecommissie
  • Bestuursverkiezing
  • Mededelingen en rondvraag
 
In de najaarsvergadering worden de volgende agendapunten altijd behandeld:

 

Aansluitend op de najaarsvergadering wordt doorgaans een interessante lezing of presentatie gehouden door een deskundige over bijv. voeding of EHBO bij paard/pony.