Hippisch Festijn Grave

Historie

Tot 1999 organiseerden ponyclub De Doordravers en rijvereniging Sint Vincentius om de 4 jaar een concours hippique. Naast het eigen ruitersportterrein werden naastgelegen weilanden van de gemeente gebruikt die gepacht werden door een boer die lid was van de rijvereniging. Toen deze gronden in 1999 vrij kwamen besloten de rijvereniging en de ponyclub zelf bij de gemeente Grave te vragen of ze de gronden konden pachten. De deal kwam rond en in augustus 1999 werd het eerste driedaagse Hippisch Festijn Grave door beide verenigingen samen georganiseerd. Het werd een doorslaand succes; ruiters, publiek, sponsors en de organiserende vrijwilligers waren razend enthousiast en het besluit de het Hippisch Festijn Grave een jaarlijks terugkerend evenement zou worden was snel genomen. 

 

Fusie
In 2001 besloten ponyclub De Doordravers en rijvereniging Sint Vincentius om het Hippisch Festijn Grave in een aparte stichting onder te brengen die tevens de verantwoordelijkheid voor het beheer van de ruitersportaccommodatie kreeg. De beide verenigingen werden de vaste gebruikers van de ruitersportaccommodatie. De goede samenwerking die ontstaan was tussen de rijvereniging en de ponyclub leidde in 2003 tot een fusie van beide verenigingen: Paarden- en ponyvereniging ’t Raamdal werd opgericht. Ondertussen bleef ook de stichting Hippisch Festijn Grave aan de weg timmeren. Na jaren van voorbereiding kon in 2012 een nieuwe indoor rijhal geopend worden waardoor de leden van Paarden- en ponyvereniging ’t Raamdal voortaan ook in de winter over een goede trainingsaccommodatie kunnen beschikken.

 

 

Onze vereniging verleent al sinds 1999 haar medewerking aan de organisatie van het Hippisch Festijn Grave. Deze driedaagse wedstrijd is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste buitenconcoursen in Oost-Brabant. Uiteraard vraagt de organisatie van zo’n groot evenement de inzet van vele vrijwilligers. Eén van de weinige momenten dat we de inzet van al onze leden verwachten is in de voorbereiding en tijdens het Hippisch Festijn Grave.
 
Het Hippisch Festijn Grave vindt jaarlijks in het laatste weekend van juni plaats. Sinds enkele jaren wordt een week later het Hippisch Festijn Grave Mennen georganiseerd.

 

hippisch festijn grave mennen

 

De twee weekenden Hippisch Festijn Grave trekken elk jaar tusse de 8.000 en 10.000 bezoekers en deelnemers naar Grave. Voor meer informatie zie: www.hippischfestijngrave.nl.