Pony-jeugddag Grave

Bixie- en Impulsrubrieken

Ieder jaar organiseert PPV 't Raamdal de Pony-jeugddag Grave. Deze dag staat helemaal in het teken van de Ponyruiters tussen de 6 en 16 jaar en is gericht op het stimuleren van de ponysport. Alle Bixie-rubrieken dressuur, springen en begeleidingsproef worden verreden. Voor de meer gevorderde ruiters of zusjes/broertjes wordt een officiële B-dressuurwedstrijd georganiseerd.
Vanaf 13 jaar kunnen beginnende ponyruiters/beginnende combinaties meedoen aan de impulsrubrieken dressuur en springen.
Naast deze rubrieken worden ook ponyspelen georganiseerd.
 
Thema
Ieder jaar wordt een thema aan de Pony-jeugddag gekoppeld, waarbij ruitersportterrein 't Raamdal versierd wordt naar het thema en de ponyruiters welkom zijn in hun speciaal bedachte outfit. De volgende thema's zijn aan de orde geweest:
- Cowboys en Indianen
- Sprookjes
- Glitter en Glamour
- Ik hou van Pasen
- De zomer voorbij..
- Op en rond de boerderij
 
Filosofie
De Pony-jeugddag Grave is ingezet om kinderen in de regio op een leuke manier kennis te laten maken met de ponysport om zo de ponysport in de regio een impuls te geven. Een tweede doelstelling van de Pony-jeugddag is de jeugdleden van PPV 't Raamdal te leren wat het organiseren van een wedstrijd inhoudt en dus de vrijwilligers van de toekomst op te leiden. In 2013 is er voor gekozen om de 2e doelstelling nog verder uit te bouwen en is gekozen voor een samenwerking met opleidingen van Helicon MBO Nijmegen. De Helicon-studenten hebben de organisatie van de ponyspelen op zich genomen en veel creativiteit ingebracht.
 
 

 

 

Pony-Jeugddag-Grave

 

Meer informatie en nieuws over de pony-jeugddag Grave is te vinden op:
www.facebook.com/JeugddagGrave/