Ruitersportterrein

Ruitersportterrein ’t Raamdal is gelegen aan de Beerschemaasweg in Escharen. Na diverse omzwervingen van de toenmalige rijvereniging en ponyclub gaf de gemeente Grave in 1985 het huidige ruitersportterrein aan ons in gebruik. Er werd veel werk verzet om het terrein geschikt te maken. Dressuurringen werden uitgezet, beplanting werd aangebracht en er kwam een buitenrijbak met verlichting en een beregeningsinstallatie. In 1986 werd het clubgebouw gebouwd met daarin sanitaire voorzieningen en een keuken met vergaderruimte. Daarnaast is er in het clubgebouw een materialenopslag.

 

Ruitersportterrein ’t Raamdal in Escharen

 

Op het ruitersportterrein kunnen diverse dressuurringen worden uitgezet. Hiervoor zijn dressuurbordjes en dressuurhekjes aanwezig. Ook beschikken we over een compleet springparcours van zo’n 10 hindernissen. Leden van onze vereniging kunnen hier onbeperkt gebruik van maken.
 
 
Ruitersportterrein PPV 't Raamdal achter
 
 
In 1999 hebben we de beschikking gekregen over een gemeentelijk pachtperceel dat naast ons ruitersportterrein is gelegen. Hierop wordt jaarlijks het Hippisch Festijn Grave georganiseerd. In 2007 werd het ruitersportterrein opnieuw uitgebreid met een aangrenzend perceel waardoor in totaal 5,5 hectare grond beschikbaar is.
 
Het beheer en onderhoud van het ruitersportterrein en het clubgebouw is ondergebracht bij de stichting Hippisch Festijn Grave. Deze stichting is ook eerstverantwoordelijke voor de organisatie van het Hippisch Festijn Grave. PPV ’t Raamdal heeft een gebruiksovereenkomst met de stichting gesloten.