recreatief rijden

Algemeen

Naast de actieve wedstrijdsporter biedt onze vereniging ook volop ruimte aan de recreatieve ruiter of amazone. De groep mensen die uitsluitend recreatief wil rijden wordt steeds groter en onze vereniging heeft uitdrukkelijk uitgesproken dat we dat willen faciliteren. Je kunt dan denken aan deelname aan de clublessen zonder wedstrijd te rijden, deelname aan overige clubactiviteiten en het lekker buiten rijden in de natuur.
 

Recreatief rijden

Ruiterroutes

Samen met de stichting Hippisch Festijn Grave zijn ruiter- en menroutes in de omgeving van Grave, Mill en Cuijk aangelegd. De provincie Noord-Brabant, de gemeente Grave en Rabobank Land van Cuijk en Maasduinen ondersteunen dit plan financieel. Dankzij Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Brabants Landschap kunnen we de mooiste gebieden in onze regio doorkruisen. De routefolder met routekaart is beschikbaar als download op deze website. De ruiter- en menroutes zijn aangelegd volgens het knooppuntensysteem en u bepaalt dus zelf de route en de lengte daarvan. Ons ruitersportterrein vormt een ideale uitvalsbasis of pauze-locatie voor een leuke buitenrit.

 

KNHS / Enjoy the Ride

De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) bindt ook graag recreatief rijdende mensen aan zich. Voordeel is natuurlijk dat de belangenbehartiging ook voor de recreatieve paardensporter dan alleen maar beter wordt. Ook heeft de KNHS het product “Enjoy the Ride” in het leven geroepen. Dit is een complete dag met je paard of pony de natuur in met alles er op en er aan. Kijk eens op de website www.enjoytheride.nl en er gaat een wereld voor je open!