Clublessen


Wekelijks worden diverse clublessen aangeboden. Deelname aan deze lessen is voor leden niet verplicht. Het is echter wel een ideale mogelijkheid om tegen een geringe vergoeding wekelijks les te krijgen door een gediplomeerde instructeur. De lessen worden zowel voor paarden als voor pony’s aangeboden. 

Dressuur

Wekelijks worden door onze vereniging dressuurlessen aangeboden voor paarden en voor pony’s.  Voor deze lessen wordt een minimum van 3 een maximum van 5 deelnemers in een groep gehanteerd.
De dressuurlessen worden op dinsdagavond vanaf 18:30 uur verzorgd door Janneke Litjens en op woensdag vanaf 16:00 uur door Manon van Lin.

Recreanten

Zaterdagochtend om 10.00 uur is er een gezellige recreantenles voor ruiters die niet deelnemen aan wedstrijden. 

 

Springen

Elke week worden er op donderdagavond springlessen aangeboden, zowel voor pony's als paarden en naar ieder niveau. Ook voor deze lessen wordt een minimum van 3 een maximum van 5 deelnemers in een groep gehanteerd. De wekelijkse springlessen op donderdagavond vanaf 18:30 uur worden verzorgd door Leon Sommerdijk.

Springles beginners jeugd

Voor ponyruiters die het leuk vinden om te gaan springen bieden wij op zaterdagochtend om 09:00 uur een beginnersles aan.

Mennen

Bij onze vereniging worden ook menlessen gegeven. Voorwaarde voor deelname aan deze lessen is dat een mencombinatie goed beleerd is voor de wagen. John van den Broek is de instructeur voor de menlessen die gemiddeld 1x per 2 weken op zaterdagochtend vanaf 09:00 uur plaatsvinden. Indien de menners voor de afwisseling naast de reguliere menlessen ook eens vaardigheid willen trainen dan wordt dit georganiseerd.

Grondwerk

Ook worden om de week grondwerklessen verzorgd. Dressuurmatig grondwerk is een leuke en effectieve manier om paarden - groot of klein, jong of oud - te trainen. Tijdens de lessen ga je aan de slag met diverse dressuuroefeningen die het lichaamsbewustzijn, de balans, souplesse, rechtgerichtheid en draagkracht van je paard verbeteren. Als je met dressuurmatig grondwerk aan de slag gaat, ga je al snel de positieve effecten bij zowel de fysieke als mentale gezondheid van je paard terug zien. Deze lessen worden verzorgd door Heidi van Noordenburg vrijdagmiddag vanaf 16.00 uur.


Overige activiteiten 

Naast de wekelijkse instructies organiseert onze vereniging diverse andere activiteiten. Sport in combinatie met gezelligheid staat daarbij voorop. We vinden het belangrijk om ons aanbod aan activiteiten goed af te stemmen op de behoeften van onze leden. Daarom stimuleren en ondersteunen we initiatieven van onze leden. Enkele activiteiten die we jaarlijks organiseren: clubdag - onderlinge wedstrijden (KNHS-geregistreerd, met of zonder startpas) - (mini)cross - oefenparcours springen - ponykamp - workshops - ledenvergadering - eindejaarsactiviteit - clinics en nog veel meer.